Tek Ders Sınavı Duyurusu

Tek Ders Sınavı 22 Ocak 2018 tarihinde saat 14:00'de yapılacaktır.

Tek Ders Sınavına girecek arkadaşlar Fazla Seçimlik Derslerini (DZ, GR ve FF veya notlu olanlar da dahil )  8 Ocak 2018 tarihinden itibaren dilekçelerini getirebilirler. Öğrencilerin aşağıdaki duyuruyu okumaları gerekmektedir.

"ALMADI"  Uyarısı olanlar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Bahar KURT DEMİREL ile görüşmeleri gerekmektedir. (Hipotez Testleri = ALMADI Uyarısı )

Tek Ders Sınavı Başvurusu sadece SABİS'ten yapılmaktadır.

SABİS-->Öğrenci Bilgi Sistemi--->Başvuru İşlemleri---->Tek Ders Sınavı

SİSTEMİN YAPACAĞI İŞLEMLER:

- Başvuru yapan öğrencinin tek ders şartlarını sağlayıp sağlamadığı SABIS tarafından yazılım ile kontrol edilir.

- Öğrencinin başvuru ekranına yalnızca transkriptinde bulunan dersler gelir.

- Bitirme Çalışması dersinden tek ders sınavına girilemez.

- Genel not ortalaması 2.0 altında olup, tek ders sınavından alacağı not ile 2.0 veya üstüne çıkamayacak durumda olan öğrencilerin başvurusu, sistem tarafından engellenir.

- DZ notlu derslerden tek ders sınavına girilemez. Ancak, derse ait önceden alınmış bir not varsa ve devam şartı sağlanmışsa sınava başvurabilir.

- Öğrencinin birden fazla başarısız dersi varsa başvuru engellenir.

- Ders planındaki tüm derslerin alındığı kontrol edilir.

- Sınavı yapmak üzere dersin öğretim elemanı olarak ilgili dersin koordinatörü atanır.